Het apenbrein en multitasking

 

Het apenbrein en multitasking vormen een geweldige combinatie. Chimpansees blijken namelijk een ongelofelijk goed korte termijn geheugen te hebben. Het stelt hen in staat stelt complexe geheugentaken uit te voeren zèlfs wanneer ze multitasken en/of afgeleid worden..

In het artikel over ons brein en multitasking is beschreven hoe wij feitelijk taskswitchen en hoe beperkt ons menselijke brein in staat is hiermee om te gaan. Beperkt is het juiste woord, zeker wanneer je ons brein en multitasking gaat vergelijken met het apenbrein en multitasking. In het navolgende filmpje legt de mens het volledig af tegen de chimpansee.

..

 

Chimpansees mogen dan een geweldig korte termijn geheugen hebben, de mens heeft het vermogen te focussen en (mede) daardoor veel complexere taken aan te kunnen. De volgende keer dat je aan het multitasken bent bedenk dan: Je bent geen aap. FOCUS !

Hieronder kunt u desgewenst reageren op dit artikel. Mocht u naar aanleiding van een of meer artikelen in deze blog vragen hebben en/of rechtstreeks met mij contact willen opnemen, schroomt u dan niet een e-mail bericht te sturen naar info@reliableprojects.nl

 


Leave a comment