De efficiencyparadox


Betrouwbaarheid en snelheid zijn bepalend voor de concurrentiepositie van multi-projectorganisaties. Projecten betrouwbaarder en sneller opleveren begint met het beperken van het onderhanden werk. Maar waarom is dit toch zo lastig? Dat komt door de efficiencyparadox. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor. Read more »


Overwin de projecten chaos

Als je teveel ballen tegelijk in de lucht probeert te houden, gaan er onvermijdelijk een of meer op de grond vallen. Dat weten we allemaal! Toch? Waarom blijven zoveel projectmatig werkende organisaties dan alsmaar teveel projecten tegelijkertijd uitvoeren? Ze roepen daardoor enorme problemen over zich af. Hoe weet je of je teveel projecten tegelijk doet? Wat kan je eraan doen? De oplossing is verrassend eenvoudig. Read more »


Wat na ToC en Scrum komt

Tegel 3d Blog Wat na ToC en Scrum komt

 

Reliable Scrum als combinatie van ToC en Scrum is zeker geen eindstation. Het is van belang zicht te houden op wat na ToC en Scrum komt.  Welke mogelijkheden zijn er om nog verder te verbeteren? Read more »


10 redenen om bedachtzaam te zijn met Scrum

 

 

Hoezeer ik het ook omarm, hier zijn 10 redenen om bedachtzaam te zijn met Scrum. Read more »


Het apenbrein en multitasking

 

Het apenbrein en multitasking vormen een geweldige combinatie. Chimpansees blijken namelijk een ongelofelijk goed korte termijn geheugen te hebben. Het stelt hen in staat stelt complexe geheugentaken uit te voeren zèlfs wanneer ze multitasken en/of afgeleid worden.. Read more »


10 ToC-redenen om Scrum te omarmen

 

 

Waar het gepast kan worden ingezet elimineert Scrum grotendeels de behoefte aan de sturingsmethodiek zoals die in ToC-projectmanagement worden gehanteert. Toch wordt Scrum door ToC-consultants omarmd..

Read more »


De prijs van focus

 


Geconcentreerd werken betekend sneller, nauwkeuriger en met meer diepgang taken kunnen afronden dan wie zich laat afleiden. Maar de focus heeft een prijs.. Read more »


Reliable ScrumDe gecombineerde voordelen van ToC èn van Scrum krijg je als je de principes uit ToC-projectmanagement  en Scrum op de juiste manier met elkaar combineert. Hoe je dat het beste doet is afhankelijk van de situatie..

Read more »


Ons brein en multitasking

 


Het lijkt enorm voordelig en efficiënt wanneer je door multitasking meerdere taken tegelijkertijd kan uitvoeren. Maar is dat ook echt altijd zo? Naast het feit dat het soms voordelig kan zijn heeft multitasking flink wat nádelige effecten. Dat komt door de manier waarop ons brein omgaat met multitasking.
Read more »